Tuinier Blog
You Are Reading
Een schutting zorgt voor meer privacy
0

Een schutting zorgt voor meer privacy

Heb je het al gemerkt tijdens die paar mooie dagen die we nu achter de rug hebben? De hele buurt leeft ineens buiten. Nu kan dit, natuurlijk, hartstikke gezellig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat jij toch maar binnen blijft. Je mist dan gewoon een beetje privacy. Een schutting plaatsen kan een groot deel van dit probleem verhelpen. Je hoort de buren dan nog steeds, maar je zit niet meer vol in elkaars zicht. Dat is wel zo fijn als jij lekker languit wil zonnebaden en geen zin hebt in commentaar van de buren.

Heb je wel zin in gezelschap? Dan zet je de schuttingdeur open en is de buurt welkom. Zo simpel kan het zijn!

Een schutting kan erg klinisch overkomen

Een nieuwe schutting, hoe mooi die ook is, kan toch een beetje klinisch overkomen. Je mist de planten die je eerst op die plek had staan en ook de haag met alle vogels. Gelukkig is daar een, simpele, oplossing voor. Je kunt de schutting laten begroeien met snelgroeiende klimplanten als klimop en kamperfoelie. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan voor klimplanten die wat minder snel groeien, maar die na verloop van tijd toch een mooi deel van de schutting groen maken. Denk dan aan een klimroos of een clematis. Er zijn, natuurlijk, nog veel meer mooie klimplanten te bedenken en het is ook nog eens helemaal niet gezegd dat je hele schutting groen moet worden. Dat is helemaal aan jou!

Door wie laat je je schutting plaatsen?

Het plaatsen van een schutting lijkt misschien niet zo moeilijk, maar dat valt nog reuze tegen. Je moet gaten boren om de palen in te plaatsen, dan moet je zorgen dat alles waterpas is én dat je niet boven de maximale hoogte uitkomt. Kies je voor een schutting van beton en hout? Dan is het ook nog eens heel zwaar om dat ding te plaatsen. Daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken.

Wil je een schutting plaatsen Almere of een schutting plaatsen Lelystad? Dan heb je geluk! Giga Schutting plaatst dan graag jouw schutting volgens jouw wensen. Je kunt zelf het meetwerk doen zodat de juiste hoeveelheid schuttingdelen, palen, etc. besteld kan worden. Lukt dat je niet? Of ben je niet helemaal zeker van je zaak? Dan kunnen de medewerkers van Giga Schutting het inmeten ook voor jou doen. Je weet dan zeker dat alles perfect wordt en dat jij de komende jaren kunt genieten van heel veel privacy in jouw tuin!