Tuinier Blog
You Are Reading
Hoe kun je een wespenplaag verwijderen?
0

Hoe kun je een wespenplaag verwijderen?

Wespen, het zijn beesten die je in de zomer veel ziet vliegen. Zolang je er zomaar eentje ziet is er niks aan de hand. Zit jij lekker in de tuin met een koud drankje zoals bier, rose of cola? Reken maar dat daar dan wespen op af komen. Maar wanneer je ineens meer dan 10 of 50 wespen ziet kan het vervelend worden. Het kan een plezierige middag in de tuin behoorlijk  Het kan zijn dat je een last heb van een wespenplaag. Zeker wanneer er te weinig natuurlijk voedsel is, zoals bloemen, honingdauw en vruchten kan het zijn dat ze op zoek gaan naar ander voedsel. Zoals zoete drankjes en ijs.

Een wespennest bestrijden

Heb je een wespennest in huis, in de schuur, tuin, onder het dak of in een spouwmuur? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan zelf aan de slag gaan met het doden en verwijderen van wespen. Dit is wel met een risico, wanneer wespen zich in nauw gedreven voelen dan kunnen ze gaan steken. En een wespensteek kan behoorlijk veel pijn opleveren. Daarom is het slim om een wespennest bij schemering of wanneer het donker s te bestrijden. Wespen bevinden zich dan allemaal in het nest en de kans op steken door rondvliegende wespen is dan kleiner. Ook is goed om je lichaam zoveel mogelijk te bedekken. Draag een lange broek, een jas of trui met lange mouwen. Heb je toch last van boze wespen? Dan heb je minder kans dat ze in je huid prikken.  Daarnaast kan je verschillende middelen gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een wespenval, deze lokt wespen met een sterke lokstof in de val. Eenmaal in de val kunnen ze er niet meer uit. Je dient de val aan de rand van het terras of nog verder weg te hangen. Zo lok je de wespen van je terras weg. Ook kun je gif aan het begin van het wespennest strooien. De wespen nemen het gif mee naar binnen en zullen daar sterven. Na een paar dagen zijn wellicht alle wespen gestorven en kun je het nest verwijderen.

Een wespenbestrijder inschakelen
Lukt het niet om in je eentje het wespennest te verwijderen? Of is het wespennest te groot om te kunnen verwijderen? Dan kun je het beste een ongediertebestrijder inhuren. Kijk op wespennestverwijderen.com om te kijken welke ongediertebestrijder bij jou in de buurt is. Voor je het weet staat deze ongediertebestrijder bij je op de stoep en verwijdert het nest op een veilige manier. Zo kun jij daarna weer ongestoord van een drankje op het terras genieten.