Tuinier Blog
You Are Reading
Bamboe is de nieuwste trend in tuinieren. Zo kleed je het aan!
0

Bamboe is de nieuwste trend in tuinieren. Zo kleed je het aan!

Bamboe wordt steeds populairder als veelzijdig en onderhoudsarm alternatief voor traditionele tuinplanten. Ooit werd bamboe vooral beschouwd als een plant voor binnenshuis, maar tegenwoordig is het steeds vaker buiten te vinden en vinden huiseigenaren manieren om het met veel succes in hun buitenruimtes te integreren. Ze zijn gemakkelijk te kweken en gedijen in de meeste klimaten. Bamboe kan worden gekweekt als alleenstaand exemplaar of worden gecombineerd met andere planten, zoals wijnstokken of bodembedekkers, om een bamboe tuinscherm of haag te vormen. Er zijn ook verschillende soorten beschikbaar die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. Hier vindt u alles wat u moet weten over het opnemen van bamboe in uw landschap:

Wat u moet weten voordat u bamboe koopt en plant

Er zijn vele soorten bamboe, elk met verschillende eigenschappen en toepassingen. Dit is belangrijk om in gedachten te houden wanneer u beslist waar en hoe u het gaat planten. De meest geplante bamboesoort in de is bijvoorbeeld de Japanse bamboe, een samenklonterende soort die zeer langzaam bamboestokken groeit. Als u een privacyscherm wilt creëren, of lawaai of licht wilt weren, is dit niet de juiste soort. Er zijn ook verschillende tropische boomsoorten die gebruikt worden voor landschapsarchitectuur, maar deze soorten groeien snel en zijn wellicht niet geschikt voor koudere klimaten. Voordat u bamboe gaat planten, moet u eerst onderzoek doen naar de soort die u wilt kweken, zodat u de beste plaats in uw landschap kunt kiezen.

Voordelen van bamboe

Bamboe is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een alternatief voor gras of andere meer gangbare planten. Het is ook een goede keuze als je slechte of moeilijke grond hebt. Het is ook een goede keuze als je beperkte ruimte in je tuin hebt. Het groeit goed in smalle ruimtes en kan worden gebruikt om een privacy hek of scherm te creëren. 

Bamboe is zeer veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Tenslotte Bamboe is zeer onderhoudsarm. Het heeft niet veel bemesting of water nodig en kan jarenlang onbehandeld blijven zonder schade op te lopen.

Problemen met bamboe

Bamboe is een geweldige plant, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je het plant. Sommige soorten groeien erg snel en kunnen invasief worden als ze niet in toom worden gehouden en los in de grond staan. Om dit op te lossen kan je het laten groeien in een ton om de spreiding van de wortels tegen te gaan.