Tuinier Blog
You Are Reading
5 redenen om te gaan investeren in een schaduwdoek
0

5 redenen om te gaan investeren in een schaduwdoek

Schaduwdoeken bij woonhuizen, restaurants en scholen zijn inmiddels een bekend gezicht. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld. Bij huizen worden ze gebruikt als verlengde van de woning. Restaurants spannen de schaduwdoeken over hun terras. Zo kunnen ze klanten beschermen tegen de felle zon. Zoals je al merkt zijn er meerdere functies en voordelen. In dit artikel worden de vijf belangrijkste redenen genoemd waarom investeren in een schaduwdoek een goed idee is. Ook worden er tips gegeven waar je op kunt letten wanneer je een doek voor bij je thuis aanschaft. 

Een schaduwdoek geeft extra verkoeling

We zoeken allemaal de schaduw op wanneer de hitte van de zomer er weer aankomt. Voor de gelukkigen onder ons weet je hoe fijn de verkoeling van een airco in huis kan zijn. Gelukkig kan een schaduwdoek hier ook voor zorgen. Een water- en luchtdoorlatend schaduwdoek is opgebouwd uit kleine gaatjes. Hier kan de lucht makkelijk doorheenkomen. Het resultaat is dat je in de schaduw van het doek ook een verkoelende wind hebt. 

Een schaduwdoek verbetert de uitstraling van je woning

Met weinig geld je huis een upgrade geven. Dat wil toch iedereen? Schaduwdoeken komen in verschillende kleuren en vormen. Denk aan een schaduwdoek vierkant, een rechthoekige of een driehoek. Iedere vorm geeft voor een ander soort schaduw en een andere uitstraling. Qua kleur kun je kiezen voor een kleur die past bij jouw interieur of exterieur. Het installeren van een schaduwdoek boven je terras geeft je woning en tuin een nieuwe dimensie. 

Een schaduwdoek is gemakkelijk op te hangen (of weg te halen)

Vaak hoef je voor het monteren van een schaduwdoek geen klusser te zijn. Iedereen die een beetje handig kan dit met gemak. Je kunt er voor kiezen om het doek aan huis vast te maken of los op palen. Naast dat je het schaduwdoek gemakkelijk ophangt, kun je deze ook gemakkelijk verwijderen. Niet dat dit nodig is: een schaduwdoek kan het hele jaar door blijven hangen. Door het materiaal en de manier van bevestigen is het doek stormbestendig. 

Een schaduwdoek kan op maat gemaakt worden

Niet iedere tuin of ieder dakterras is hetzelfde. Daarom kan het wel eens voorkomen dat de standaard maten schaduwdoeken niet in jouw situatie passen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Een schaduwdoek op maat kan volledig naar wens worden aangepast. Zo heb je de keuze uit de afmeting, de vorm, het doeksoort en zelfs de kleur. Alles wat je hoeft te doen is in jouw tuin of op je terras meten hoe groot je het doek wilt hebben. 

Een schaduwdoek beschermt tegen Uv-straling 

Misschien wel een van de meest belangrijke redenen om te investeren in een schaduwdoek. We weten allemaal dat te veel en te lang in de zon zitten schadelijk kan zijn. Gelukkig beschermen schaduwdoeken van goede kwaliteit voor 95% tegen Uv-straling. Hierdoor kun je zorgeloos in de zomer buiten zitten. Om deze reden wordt een schaduwdoek vaak ook boven de zandbak van de kinderen gehangen, om een veilige speelplaats te creëren.