Tuinier Blog
You Are Reading
Een aluminium terrasoverkapping in de tuin plaatsen
0

Een aluminium terrasoverkapping in de tuin plaatsen

Aluminium terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een geweldige toevoeging aan je tuin. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon en regen, maar kan ook dienen als verlengstuk van je huis, een extra buitenruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten. Hier lees je waarom een aluminium terrasoverkapping een goede keuze kan zijn en waar je er een kan aanschaffen.

Voordelen van een aluminium terrasoverkapping

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij het bouwen van een terrasoverkapping, zoals hout, staal en aluminium. Hoewel elk materiaal zijn eigen voordelen heeft, zijn er verschillende redenen waarom aluminium een uitstekende keuze kan zijn voor jouw overkapping.

Onderhoudsarm: Aluminium is een duurzaam en sterk materiaal dat niet gemakkelijk corrodeert. Dit materiaal vereist weinig tot geen onderhoud en gaat vele jaren mee zonder te vervagen of te roesten.

Lichtgewicht: In vergelijking met staal en hout is aluminium een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te hanteren en te installeren is. Aluminium vereist geen zware fundering en is daarom ideaal voor de meeste tuinen.

Esthetisch aantrekkelijk: Een aluminium terrasoverkapping is verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor je de overkapping kunt aanpassen aan de stijl van je huis en tuin. Het materiaal heeft ook de moderne en strakke uitstraling die bij veel mensen in de smaak valt.

Duurzaamheid: Aluminium is een van de meest duurzame materialen die je kunt kiezen voor een terrasoverkapping. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan jarenlang meegaan zonder enige vorm van slijtage.

Wat kun je met een aluminium terrasoverkapping?

Je kunt met een aluminium terrasoverkapping meer dan je zo zou denken. De eerste toepassing, als overkapping voor je terras, spreekt voor zich. Je kunt onder deze overkapping in weer en wind buiten zitten en tóch naar buiten gaan als de zon fel schijnt en je liever in de schaduw blijft. Ook is het de ideale speelplek voor de kinderen: wel lekker buiten, maar niet in de volle zon.

Maar je kunt nog meer met deze overkapping. Zo kun je de overkapping ook in de koude herfst- en wintermaanden goed gebruiken. Je kunt er dan je tuinmeubilair onder opslaan, je zet er de potten met planten onder die niet goed tegen de vrieskou kunnen én het is de ideale plek om, in de winter, te kunnen barbecueën.

Hoe kom je aan een aluminium terrasoverkapping?

Om te beginnen kun je eens op de site van Solundo kijken. Je ziet daar al heel veel verschillende mogelijkheden en uitvoeringen. Je krijgt online een goed idee van de mogelijkheden en de uitstraling van de diverse opties. Toch kan het ook fijn zijn om alles eens goed in het echt te bekijken. Ook dat kan! Je gaat dan gewoon, op werkdagen of op zaterdag, naar de showroom van Solundo in Nunspeet. Ze kunnen je daar alles vertellen over wat er mogelijk is en over de verschillende materialen en stijlen. Tip: meet de ruimte op waar je de overkapping wilt voor je naar de showroom gaat, je kunt dan direct spijkers met koppen slaan als je daar bent.