Tuinier Blog
You Are Reading
Haal alle culturen van de wereld in huis voor een unieke en vrolijke woonstijl
0

Haal alle culturen van de wereld in huis voor een unieke en vrolijke woonstijl

Wat als je een wereldreis zou kunnen maken zonder ooit je huis te verlaten? Met een paar doordachte accenten kun je verschillende culturen in je huis brengen om een unieke en vrolijke woonstijl te creëren. Of het nu gaat om de Japanse cultuur, de Indiase cultuur of de Scandinavische cultuur, het toevoegen van accenten van deze uitgesproken stijlen kan helpen om je huis op een prachtige manier te laten opvallen.

Laten we eens kijken naar enkele tips om verschillende culturen in je interieur te verwerken.

Japanse stijl

Als je op zoek bent naar een ingetogen esthetiek met natuurlijke accenten, dan past de Japanse cultuur wellicht perfect bij je interieur. Natuurlijke materialen als hout en bamboe zijn populaire keuzes voor meubels en decoraties in deze stijl van inrichten. Washi papieren lantaarns worden ook vaak gebruikt om een interessante textuur en extra licht toe te voegen aan elke kamer. Verder is minimalistische kunst in deze stijl ook populair; denk aan het ophangen van rollen met traditionele Japanse kunst of kalligrafie aan de muren. Bovendien kunnen planten zoals bonsaiboompjes gemakkelijk wat zen vibes in elke kamer brengen!

Indiase stijl

Als je wat kleur aan je ruimte wilt toevoegen met gedurfde patronen en felle kleuren, overweeg dan om de Indiase cultuur in je interieur te verwerken! Denk aan levendige sari’s gedrapeerd over banken of kleurrijke tapijten op de vloer. Wat de kamer zeker helemaal in de Indiase vibe zal brengen is uiteraard een mooie India kast van woonwinkel Happy Home. Je kunt ook proberen kunstwerken met ingewikkelde ontwerpen geïnspireerd op mandala’s of henna-tatoeages aan een muur op te hangen om die een opvallende uitstraling te geven waar gasten over zullen praten. Kies als meubelstuk dus bijvoorbeeld een kast uit India, en voor houten stukken met gedetailleerd houtsnijwerk geïnspireerd op de hindoegoden en -godinnen die de rijke geschiedenis en cultuur van India vertegenwoordigen.

Scandinavische stijl

Voor degenen die de voorkeur geven aan alles wat modern chic is, waarom probeer je niet de Scandinavische stijl in je interieur te verwerken? Deze vorm van interieurontwerp heeft meestal eenvoudige lijnen en neutrale kleuren zoals wit en grijs als basis – perfect voor een strakke uitstraling in elke kamer! Overweeg om meubels van natuurlijke materialen zoals hout of metaal toe te voegen, samen met minimalistische verlichtingsarmaturen zoals hanglampen of wandkandelaars voor extra verfijning. Om de look af te maken kun je details toevoegen zoals vloerkleden met geometrische patronen of gezellige dekens die over stoelen zijn gedrapeerd voor de kille avonden waarop je opgerold films kunt kijken!

Marokkaanse stijl

Als je op zoek bent naar iets meer exotisch, dan is de Marokkaanse cultuur zeker een aanrader! Tegels met ingewikkelde patronen zijn gebruikelijk in Marokkaanse huizen en kunnen een kamer onmiddellijk veranderen in een warme oase vol kleur en stijl. Meubels met gebogen lijnen zijn ook populair; deze meubels zijn vaak voorzien van een levendige stoffen bekleding die de ruimte nog interessanter maakt. Vergeet de accessoires niet: Marokkaanse lampen, kussens, tapijten, manden en andere decoratieve voorwerpen kunnen je ideeën voor de inrichting van je huis nieuw leven inblazen!

Conclusie

Verschillende culturen in je huis brengen is een geweldige manier om iets unieks te creëren en toch trouw te blijven aan jezelf! Of het nu gaat om de Japanse cultuur, de Indiase cultuur of de Scandinavische cultuur – deze ideeën zullen je zeker inspireren bij het creëren van iets speciaals dat mooi past in elke ruimte. Wees dus niet bang om creatief te worden als het gaat om het verfraaien van je woonruimte – er zijn tenslotte geen regels als het gaat om decoreren! Dus ga je gang – verken vandaag verschillende culturen en kijk wat ze morgen voor jouw woonruimte kunnen betekenen!