Tuinier Blog
You Are Reading
Dé 5 redenen waarom thuis kunstgras aanleggen populairder wordt
0

Dé 5 redenen waarom thuis kunstgras aanleggen populairder wordt

Als gevolg van de warme zomers en lange droogtes in de afgelopen jaren, is het onderhouden van een mooi gazon lastiger geworden. Maaien, sproeien en bemesten zijn stuk voor stuk tijdrovende taken die gedaan moeten worden om alles mooi en netjes te houden. Bij het aanleggen van kunstgras vervallen deze veeleisende klusjes. Hierdoor win je tijd én een mooie groene tuin. Dit zijn dé 5 redenen waarom er steeds meer voor kunstgras wordt gekozen.

Geen zorgen over droge zomers

De afgelopen jaren hebben we in Nederland extreem warme en droge zomers gehad. Dit is dodelijk voor het gras in je tuin. Met kunstgras zijn jouw zorgen over het weer en wanneer het gaat regenen verleden tijd. Het gazon ligt er altijd mooi bij en verandert niet van kleur, dus geen gele vlekken meer in je tuin.

Gaten en slijtage vormen geen probleem bij kunstgras

Een nadeel bij echt gras is dat het kapot kan gaan. Denk hierbij aan voetballende kinderen of honden die over het gras rennen en erin rollen en graven. 

Denk ook aan andere dieren die onder de grond leven zoals konijnen en mollen, waardoor je ’s morgens wakker wordt en overal gaten ziet in jouw tuin. 

Nou, dan kun je wel door de grond zakken. Bij kunstgras hoef je hier gelukkig niet meer over na te denken!

Jaren plezier met hoogwaardig kunstgras

Hoogwaardig kunstgras gaat jaren mee zonder onderhoud. Kunstgras is een investering die je over de jaren terugverdient. Je hoeft niet bij te zaaien of de grond vruchtbaar te houden. Je kunt het wel laten borstelen, waardoor het gras er weer als nieuw uitziet. Kinderen en huisdieren kunnen jouw gras niet kapot maken. Het is niet langer nodig om constant een oogje in het zeil te houden!

Realistisch kunstgras is zacht en net echt

Kunstgras is te krijgen in verschillende gradaties, het ene ziet er beter uit dan het andere. Dit product is een investering voor de toekomst. Een duurdere soort die lang meegaat, is zeker aan te raden. Kunstgras kan binnen enkele dagen of soms in één dag gelegd worden. Vraag vandaag nog een offerte aan voor kunstgras voor jouw tuin en kom te weten hoe kunstgras die van jou kan opvrolijken. 

Klik voor meer informatie op de volgende links: kunstgras voor elke tuin, Kunstgras leggen

Kunstgras kan overal aangelegd worden

Bij echt gras heb je een grotere strook grond nodig, waarin de wortels kunnen groeien. In tegenstelling tot echt gras heb je bij kunstgras geen toegang nodig tot water. Kunstgras is makkelijk aan te leggen op een balkon of een buitenterras.

Op je balkon kan je dankzij kunstgras een lekker zachte ondergrond krijgen die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Dat wil toch iedereen?

Als laatste punt is er bij kunstgras geen overlast door hooikoorts. Graspollen zijn verleden tijd! 

Je hoeft nooit meer met een zakdoek door je huis te lopen na een dagje zonnen in de tuin.