Tuinier Blog
You Are Reading
5 redenen waarom tuinieren leuk én therapeutisch is
0

5 redenen waarom tuinieren leuk én therapeutisch is

Ik heb gemerkt dat tuinieren heel therapeutisch werkt in mijn eigen leven, en het is ook aangetoond dat het stressniveau bij demente bejaarden vermindert. Tuinieren is een activiteit die ik doe als ik tijd nodig heb om over iets na te denken of wat tijd alleen wil. Het is de perfecte manier om in gedachten te verzinken en toch actief bezig te zijn!

Als je op zoek bent naar manieren om psychische problemen zoals depressie, angst, of PTSS te verminderen, probeer dan vandaag nog thuis een tuin te beginnen of je aan te sluiten bij een buurttuin bij jou in de buurt! Het zal je helpen je geest helder te houden en je wat betere copingvaardigheden geven als het weer eens moeilijk begint te worden. Hier zijn vijf redenen waarom tuinieren kan zo leuk zijn:

1. Tuinieren is een geweldige manier om buiten te komen en van de natuur te genieten

De natuurlijke wereld is een krachtige iets met de kracht heeft om te genezen. Zelfs als je in een stedelijke omgeving woont, zijn er manieren om van de natuur te genieten en je dagelijkse dosis frisse lucht binnen te krijgen. Tuinieren is een manier om dit te doen, want het maakt het mogelijk wat tijd buiten door te brengen en toch actief bezig te zijn.

2. Je kunt je eigen voedsel verbouwen

Je kunt je eigen voedsel verbouwen, waardoor je eerder geneigd bent gezond te eten. Sommige groenten zijn duur om vers te kopen, maar het is veel goedkoper om ze zelf te verbouwen! Het zorgt er ook voor dat het voedsel dat je eet vrij is van pesticiden, want er groeien geen gewassen om je heen die met pesticiden bespoten zijn

3. Tuinieren vereist creativiteit

Tuinieren laat veel creatieve expressie toe. Je kunt verhoogde bedden maken van pallets of oude autobanden, planten laten groeien in lege koffieblikken, potten beschilderen en ze cadeau geven, of elke andere soort bak gebruiken die je maar kunt bedenken! Wil je een milieuvriendelijke tuinplanter, probeer dan voorwerpen als glazen flessen en blikjes te upcyclen.

4. Tuinieren is een geweldige manier om lichaamsbeweging te krijgen

Tuinieren is een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen, vooral als je een grote tuin hebt. Het kan ook een goede training zijn als je groenten of fruitbomen kweekt, want je zult regelmatig emmers water of mest moeten rondsjouwen. Pas alleen op dat je het niet overdrijft, want je wilt je rug niet bezeren!

5. Tuinieren is ontspannend en rustgevend

Tuinieren kan een heel rustgevende en ontspannende ervaring zijn. Het ritmische geluid van de regenval, de zon die op je neer schijnt, het zachte briesje in je haar; het zijn allemaal dingen die de ziel kunnen helpen kalmeren en ontspanning bevorderen. Als je je gestrest voelt, neem dan een pauze en ga naar buiten om in je tuin te werken – het kan net zijn wat je nodig hebt!

Dus, als je een manier zoekt om wat plezier te hebben en wat lichaamsbeweging te krijgen, probeer dan eens te tuinieren! Het is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur, creatief te worden, en stress te verlichten. Wat is er niet om van te houden? Bedankt voor het lezen!