Tuinier Blog
You Are Reading
Hoe bereid je je tuin voor op het koude weer?
0

Hoe bereid je je tuin voor op het koude weer?

De winter komt eraan. Je weet wat dat betekent, nietwaar? Yep, het is tijd om je tuingereedschap naar binnen te slepen en op te bergen voor het seizoen. Maar voor je dat doet, volgen hier enkele tips over hoe je je tuin in de wintermaanden kunt verzorgen.

Check je planten

Als je veel vaste planten of andere planten hebt die bescherming nodig hebben tegen sneeuw of vrieskou (ook groenblijvers), zet er dan nu al een soort beschutting overheen-voor de sneeuw vliegt! Een zeil gedrapeerd over een oud bedframe werkt prima; gebruik palen en touw om het stevig op zijn plaats te bevestigen. Controleer deze planten regelmatig tijdens koude perioden; als ze te veel ijsafzetting krijgen door zware sneeuw, kan het ijs ze zelfs doden.

Breng je grond in vorm

Als je bent zoals de meeste mensen, zal je tuin tijdens de winter in rust gaan. Dat betekent echter niet dat je hem gewoon kunt vergeten! In feite is het nu een goed moment om je bodem een beetje TLC te geven. Voeg wat organisch materiaal toe om de drainage en het vasthouden van water te helpen verbeteren; dit zal van pas komen als de lente aanbreekt en je weer water gaat geven. Je kunt ook een dunne laag mulch over de bodem strooien om te voorkomen dat hij vastvriest.

Ruim je gereedschap op

Neem, voor je je gereedschap voor de winter opbergt, even de tijd om het goed schoon te maken en in te oliën. Dit helpt ze te beschermen tegen roest en corrosie, en maakt en volgend jaar te gebruiken.

Berg het op

Als je klaar bent met de verzorging van je tuin, is het tijd om alles op te bergen tot de volgende lente. Berg gereedschap en gereedschap op een droge, beschutte plaats op – bij voorkeur in een garage of schuur. Zorg ervoor dat je alles labelt, zodat je weet wat waar hoort!

Het lijkt misschien veel werk, maar deze eenvoudige stappen zullen je helpen om je tuin er de hele winter goed uit te laten zien. Dus ga aan de slag-je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!