Tuinier Blog
You Are Reading
Welke soorten schuttingen zijn er?
0

Welke soorten schuttingen zijn er?

Schuttingen bieden privacy en een duidelijke visuele afscheiding. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer je graag in de tuin zit. Is jouw tuin toe aan een nieuwe schutting? Er zijn verschillende soorten schuttingen die je kunt kiezen voor je tuin. Het aanbod is enorm, daarom is het maken van de juiste keuze niet altijd even makkelijk. Als je wilt bepalen welke schutting jij in de tuin wilt hebben kan het handig zijn om een aantal opties op een rij te hebben. Ben je op zoek naar goedkope schuttingen of is hoe het eruit ziet het belangrijkst? In dit artikel vertellen we je meer over verschillende soorten schuttingen, de materialen en het onderhoud.

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn een klassieke keuze en geven een landelijke, warme uitstraling aan een tuin. Ze zijn duurzaam en sterk en je kunt kiezen tussen verschillende afmetingen en verschillende stijlen. Afhankelijk van de stijl die je kiest, kunnen ze worden geschilderd in verschillende kleuren om de schutting een ​​persoonlijke touch te geven. Je kunt ook nog kiezen tussen allerlei andere houtsoorten, zoals, bamboe, hardhout, lariks hout en grenen hout. Hardhout is ook een enorm populaire optie. Hieronder vergelijken we de houten en hardhouten schuttingen. 

Houten en hardhouten schuttingen hebben beide andere voor- en nadelen. Houten schuttingen zijn over het algemeen de goedkopere optie, maar ze hebben zijn ook minder duurzaam dan hardhouten schuttingen. Hardhout is iets duurder, maar het is ook sterker, weersbestendiger en minder gevoelig voor slijtage. Als je een schutting zoekt die langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft, is hardhout de beste optie. Als je de prijs belangrijker vindt dan is een houten schutting de betere optie.

Metalen schuttingen

Een metalen schutting biedt vele voordelen. Het materiaal is robuust, sterk en heeft een lange levensduur. Een metalen schutting kan een duurzaam, veilig en aantrekkelijk alternatief zijn voor de standaard materialen zoals hout, steen en PVC. Soorten metalen schuttingen zijn: gaaspanelen, gaas schuttingen, schanskorven of een metalen hekwerk. Een metalen schutting is een perfecte manier om de tuin af te schermen. Daarnaast zul je je met een schutting van metaal erg veilig voelen.

PVC schuttingen

PVC schuttingen zijn een zeer populaire optie voor huiseigenaren die een relatief goedkope manier zoeken om hun tuin te omheinen. Deze schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen die variëren van landelijk tot modern en kleurrijk. PVC schuttingen zijn erg duurzaam en makkelijk in het onderhoud. Verder gaan PVC schuttingen relatief lang mee en kunnen deze niet verrotten of vergaan. Als je op zoek bent naar een goedkope en duurzame schutting dan is deze optie erg aan te raden. 

Er is in dit artikel naar voren gekomen dat iedere schutting zijn eigen voor- en nadelen heeft en dat het belangrijkste is wat je zelf het mooiste vindt. Natuurlijk spelen budget en de ruimte ook een rol, maar uiteindelijk gaat het erom dat jij blij bent met je schutting als die eenmaal in de tuin staat!