Tuinier Blog
You Are Reading
De 5 beste manieren om je tuin een nieuwe look te geven
0

De 5 beste manieren om je tuin een nieuwe look te geven

De zomer is de perfecte tijd voor een frisse start, en er is geen betere manier om jezelf een frisse wind te geven dan door je tuin op te knappen. Als je groene ruimte er na een lange winter wat aftands uitziet, vrees dan niet! Met slechts een paar eenvoudige veranderingen kun je je tuin een geheel nieuwe uitstraling geven.

1. Haal dode planten of onkruid weg

Niets zegt meer “verwaarloosde tuin” dan een paar dode planten of een overdaad aan onkruid. Neem de tijd om alles wat er niet goed uitziet op te ruimen, en je bent al een heel eind op weg om je tuin een opgefrist uiterlijk te geven.

2. Voeg nieuwe meubelen toe

Er is geen betere manier om van je tuin te genieten dan door nieuwe tuinmeubelen toe te voegen. Een zitkussen kan het verschil maken als het gaat om comfort, en een paar goed geplaatste accessoires kunnen je ruimte echt een frisse uitstraling geven. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan eens online te browsen of je plaatselijke tuincentrum te bezoeken voor inspiratie. Met een beetje planning kun je gemakkelijk nieuwe tuinmeubelen toevoegen die je tuin tot de afgunst van de buurt maken.

3. Plant eenjarige planten

Eenjarigen zijn een geweldige manier om kleur en belangstelling aan je tuin toe te voegen zonder er al te veel werk aan te hebben. Ze gaan meestal maar één groeiseizoen mee, maar ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en kunnen een ruimte echt opfleuren. Zodra de zomer aanbreekt, zul je blij zijn dat je de tijd hebt genomen om wat eenjarigen aan je tuin toe te voegen!

4. Snoei overgroeide struiken

Overwoekerde struiken kunnen een echte doorn in het oog zijn. Niet alleen maken ze je tuin rommelig, maar ze kunnen ook andere planten verdringen en zonlicht tegenhouden. Als je struiken hebt die uit de hand beginnen te lopen, wacht dan niet tot ze helemaal overwoekerd zijn – onderneem nu actie en snoei ze weer in vorm. Het is echt niet zo moeilijk als het klinkt, en je zult versteld staan van het verschil dat het maakt voor het totaalbeeld van je tuin. Begin met het verwijderen van dode of beschadigde takken en snoei dan de zijscheuten terug om een nette, gedefinieerde vorm te krijgen. Je kunt hiervoor een snoeischaar gebruiken, maar je kunt ook een heggenschaar gebruiken als de struik bijzonder groot is. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je hem goed snoeit – hij zal je er op den duur dankbaar voor zijn!

5. Voeg wat accessoires toe

Tuinaccessoires zijn de perfecte finishing touch voor elke groene ruimte. Iets simpels als een vogelbadje of een paar strategisch geplaatste zonnelampjes kunnen een wereld van verschil maken. Veel plezier met accessoires en wees niet bang om creatief te worden!

Conclusie:

Je tuin een make-over geven hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je een geheel nieuwe ruimte krijgen waar je nog seizoenen lang van zult genieten!