Tuinier Blog
You Are Reading
5 manieren om je tuin een nieuw uiterlijk te geven
0

5 manieren om je tuin een nieuw uiterlijk te geven

In de zomer willen we allemaal even afstand nemen van de dagelijkse sleur en genieten van wat tijd in onze tuinen. Maar velen van ons zullen gefrustreerd raken door planten die weigeren te groeien of bloemen die maar niet willen bloeien. We kunnen zelfs in de verleiding komen om het op te geven en naar het strand te gaan. Wat je nodig hebt is een beetje inspiratie! Hier zijn wat ideeën om ervoor te zorgen dat je tuin de afgunst van je buren is.

1) Geef er een tropisch tintje aan

Als je gewoon niet kunt wachten op de zomer, of als je ergens vastzit dat zo ver weg is van palmbomen en witte zandstranden als het maar kan, waarom geef je je patio dan niet wat exotische flair? Met een paar eenvoudige stappen nip je al gauw aan cocktails in je eigen Tiki bar! Begin met een buitenkleed om de look samen te trekken. Je vindt ze in elke woonwinkel of zelfs online . Voeg vervolgens wat kleur toe met heldere rotan meubelen, houtsnijwerk in Hawaiiaanse stijl, en hangende lantaarns . Als de ruimte het toelaat, probeer dan een klein grasveldje aan te leggen om badminton of volleybal te spelen .

2) Maak een shabby chic tuin

Heb je niet veel tijd en ben je vrij nieuw met tuinieren, waarom dan niet je hand proberen te leggen op het maken van iets echt unieks? De sleutel: nepbloemen. Niet alleen zijn ze vrij gemakkelijk te verzorgen, maar je kunt ze ook krijgen in elke denkbare kleur of motief. Zoek gewoon wat fotolijstjes uit en bevestig er nepbloemen op met lijm . Hang de foto’s dan op door touw tussen twee spijkers aan tegenover elkaar liggende kanten van een muur te bevestigen . Probeer grote en kleine fotolijstjes af te wisselen voor een dynamischer effect. Dit is perfect voor huurders die niets aan de muren van hun appartement kunnen veranderen!

3) Breng alles naar binnen

Wil je een serre die het hele jaar door functioneel is? Bloemen zijn geweldig, maar kunnen behoorlijk duur worden, vooral als je ze met de seizoenen wilt verwisselen. We stellen voor om in plaats daarvan kamerplanten te gebruiken. Ze helpen ook onzuiverheden uit de lucht te filteren , dus je zult gemakkelijker ademhalen terwijl je naar je tuin kijkt! Sukkels zijn het best voor mensen die veel reizen of onvoorspelbare schema’s hebben . Je mag bonsaibomen niet vergeten ! Ze nemen zo weinig plaats in en zijn er in alle denkbare vormen.

Je kunt ook overwegen om van je serre een serre te maken door grote ramen te plaatsen die zonlicht binnenlaten . Dit is perfect voor het kweken van exotische planten die elders moeilijk te vinden zijn, zoals Jade planten of cactussen . Zorg er alleen voor dat ze altijd binnen bereik van een stopcontact staan voor als je binnenshuis wat wilt gebruiken ook mee!

4) Neem alle kinderen mee!

Als je kinderen hebt, waarom geef je ze dan niet een plekje om te spelen in de achtertuin? Zorg er alleen voor dat ze weten hoe ze met hun vriendjes moeten delen. Een glijbaan en een zandbak is alles wat je nodig hebt als je kinderen nog heel jong zijn . Probeer een eenvoudige schommelset voor oudere kinderen . Je kunt het zelfs aanpassen door er elementen aan toe te voegen zoals apenstangen of een klimmuur . Als je kinderen van sport houden, kijk dan of je een opblaasbaar zwembad kunt kopen dat ook als basketbalhoepel dienst kan doen. Veel plezier met het plannen van je droom speelplaats vandaag!

5) Ga voor modern met metalen plantenbakken

De meest voor de hand liggende keuze is natuurlijk om moderne plantenbakken van metaal te gebruiken. Ze zijn er in alle denkbare kleuren en maten en kunnen ze kunnen naar behoefte verplaatst en gestapeld worden . Ze zien er mooi uit, of ze nu gevuld zijn met bloemen of niet, dus je kunt ze gebruiken om een strakke moderne tuin te creëren.

Als je geen nieuwe plantenbakken wilt kopen, geen probleem! Zoek gewoon wat tweedehands metalen emmers bij rommelmarkten en geef ze een fris laagje verf! Bereid je voor op complimenten van je buren..