Tuinier Blog
You Are Reading
3 prachtige soorten bloemen die je in je achtertuin kunt groeien
0

3 prachtige soorten bloemen die je in je achtertuin kunt groeien

De mooiste bloemen kun je in je achtertuin laten groeien. Nederland is een land met een gemiddelde hoogte van 1.80 meter, wat onder het wereldgemiddelde ligt. Dit maakt het moeilijk om hogere planten te laten groeien, zoals grote bomen en verschillende soorten palmen, omdat die meer zonlicht nodig hebben dan wat we hier in Nederland krijgen. Toch zijn er nog heel wat mooie bloemen die Nederlandse tuinders in hun achtertuin kunnen laten groeien! Hier zijn enkele voorbeelden:

Tulpen:

Deze prachtige bloemen overleven alleen als ze vóór april geplant worden en komen daarna elk jaar terug (behalve voor tulpen met rode kleur). Ze zijn vooral mooi als ze bij elkaar geplant worden omdat ze variëren in hoogte en kleur; zo heeft iedereen zijn eigen favoriete soort !

Lelies

Lelies zijn nog zo’n voorbeeld van mooie bloemen die gemakkelijk in je achtertuin te kweken zijn. Het enige is dat ze in de winter geplant moeten worden, dus je zult tot laat in de herfst moeten wachten voor je van hun schoonheid kunt genieten! Deze planten houden van water en kunnen overleven zelfs als ze omringd zijn door andere planten (hoewel ze daardoor kwetsbaarder zijn voor aanvallen van insecten). Ze zijn er in verschillende vormen en kleuren; er is geen enkele kleur die niet bij deze bloemen zou passen!

Vergeet me niet

Een heel bijzondere bloem waar elk Nederlands kind over leert als het op school onze taal leert. Deze plant is gemakkelijk te kweken, want alles wat hij nodig heeft is veel zon (maar hij staat ook mooi als hij onder bomen of in de buurt van gebouwen staat); echter, ze houdt niet van water. Deze planten groeien snel en zijn er in verschillende kleuren, zoals rood, oranje, roze, wit of geel. Ze zijn ook een van de goedkoopste bloemen die je kunt planten!