Tuinier Blog
You Are Reading
Wat is een complete kweektent?
0

Wat is een complete kweektent?

Als je voor het eerst begint met kweken kan het overweldigend zijn. Er komen veel vragen bij je op: hoe moet ik precies beginnen? Wat heb ik allemaal nodig? Welke onderdelen zijn het beste? Wat is een complete kweektent? Is er een magische formule die mijn planten snel en goed laat groeien? Het goede nieuws is dat een complete kweektent dé uitkomst is. Je ontvangt één groot pakket wat alle benodigdheden bevat zodat jij meteen kan beginnen met het kweken van je microgreens, planten, groenten of fruit. 

Wat is een kweektent?

Voordat we naar een complete kweektent gaan kijken is het belangrijk om duidelijk te hebben wat een kweektent überhaupt is. Een kweektent is ontworpen om planten optimaal binnenshuis te kunnen laten groeien. Met een kweektent kan je verschillende soorten groenten, fruit en planten makkelijk en het hele jaar door laten groeien. De kweektenten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zorgen met het reflecterende folie voor een ultieme weerkaatsing van het kunstmatige kweeklicht om op ieder hoekje van de kweektent licht te laten schijnen. 

Met de aanschaf van de kweektent heb je het belangrijkste in huis, maar nog niet alles. Je hebt namelijk nog een aantal andere hele belangrijke onderdelen nodig voordat je kan beginnen met het kweken. Een led kweeklamp is een een essentieel onderdeel. Led kweeklampen zijn een goede, duurzame keuze. Ze zijn namelijk efficiënter dan traditionele kweeklampen, wat betekent dat ze minder energie gebruiken. Led kweeklampen houden je planten ook gezonder, waardoor ze beter bestand zijn tegen ziektes terwijl ze groeien. 

Wat zit er in een complete kweektent?

Een complete kweektent is een pakket dat alle onderdelen bevat om meteen te beginnen met kweken. Het bestaat uit een kweektent, led kweeklamp, kweekset, ventilatiesysteem, afzuiging en koolstoffilter. Het is een kant en klaar pakket. De perfecte uitvinding voor iedereen die het leuk vindt om te gaan kweken maar geen zin of tijd heeft om alle losse onderdelen bij elkaar te zoeken. Het vergt namelijk nogal wat uitzoekwerk en verdieping om duidelijk te krijgen welke soorten onderdelen het beste bij elkaar passen. Als je heel enthousiast bent en snel wilt beginnen met kweken heb je met een complete kweektent ook alles in één keer in huis. Ideaal!

Van budget kweektenten tot zeer professionele: voor elke kweker is er een goede tent beschikbaar. Het enige wat je zelf nog toe hoeft te voegen is grond, water en voeding. Bij aanschaf van een complete kweektent krijg je namelijk een zakje zaden naar keuze zodat je meteen kan beginnen met planten. Ook kun je zelf een kweektent samenstellen.

Wat kan je met een complete kweektent?

In een complete kweektent kan je meteen je eigen microgreens, planten, groenten of fruit telen. Je stelt zelf de juiste temperatuur en hoeveelheid licht in waardoor je meer soorten kunt telen dan in een moestuin. Je hebt met een complete kweektent namelijk niet te maken met schommelingen in temperatuur of aantal uren daglicht. Je kan het gehele jaar door alle soorten gewenste gewassen telen. Denk aan het heerlijke tropische fruit dat je door de complete kweektent het gehele jaar door kan eten. Wat smaakt er nu lekkerder dan zelf geteelde biologische groente en fruit? 

Waarom kiezen voor een complete kweektent?

Een complete kweektent is de makkelijkste manier om laagdrempelig te beginnen met het kweken van je microgreens, planten, groenten en fruit omdat ze meteen alles bevatten wat je nodig hebt.  Je hoeft niet na te denken over wat voor soort kweeklamp het beste werkt voor je planten, welke voedingsstoffen het beste zijn of welke koolstoffilter het beste is. Dit is allemaal door ons voor jou uitgezocht en tot één compleet pakket gemaakt. Er zijn meerdere complete kweektenten bij ons te koop. Onze complete kweektenten bevatten alleen de beste kwaliteit producten en de tenten die hierbij worden verkocht zijn van het merk Green-Qube. De lucht- en lichtdichtheid van de kweektenten van Green-Qube is optimaal om in te kweken. Deze tenten staan bekend om de kwaliteit en kracht. Één van de beste keuzes! 

Hieronder nog even kort samengevat waarom het verstandig is om te kiezen voor een complete kweektent:

  • Je hoeft zelf niet eindeloos onderzoek te doen naar alle verschillende onderdelen. Het pakket is door ons, met jarenlange ervaring met kweken, zorgvuldig samengesteld. 
  • De complete kweektent bevat uitsluitend materialen gemaakt van de beste kwaliteit. 
  • Als je niet zeker weet welke complete kweektent je wilt kiezen staan we paraat om alles samen door te nemen. Met onze expertise kunnen we, gebaseerd op jouw wensen, goede aanbevelingen doen. 
  • Je krijgt alle benodigdheden in één keer. Na ontvangst van de complete kweektent kan je onmiddellijk gaan beginnen met kweken!