Tuinier Blog
You Are Reading
Waarom houtcomposiet dé trend is voor in je nieuwe tuin
0

Waarom houtcomposiet dé trend is voor in je nieuwe tuin

Wanneer je tuin toe is aan vernieuwing, is er veel om op te letten. Nieuw tuinmeubilair moet van goede kwaliteit zijn, maar ook andere factoren en onderdelen van je tuin vergen aandacht. Schuttingen, vlonderplanken en gevelbekleding, bijvoorbeeld. Deze worden op basis van houtcomposiet steeds populairder. En dat is niet zo vreemd, want houtcomposiet heeft een aantal voordelen ten opzichte van normaal hout. In dit artikel zetten we een aantal eigenschappen van dit bij WoodComposiet verkochte materiaal op een rij én vertellen we je waar je op moet letten als je besluit over te gaan tot aankoop.

Houtcomposiet is duurzaam

Houtcomposiet, ook wel bekend als WPC of HKC, neemt langzaam maar zeker de wereld van de traditionele houten materialen over – vooral in tuinen. Waarom? Omdat composiet materialen gewoon duurzamer zijn. Ze rotten niet, trekken niet krom en splinteren niet zoals hout dat soms doet, en ze zijn ook bestand tegen ongedierte en vochtschade. Met andere woorden, houtcomposiet is gebouwd om lang mee te gaan. En nu steeds meer mensen de waarde beginnen in te zien van investeren in hoogwaardige, duurzame producten, worden composiet materialen ook voor nieuwbouwprojecten steeds populairder. Dus als je een materiaal zoekt dat de tand des tijds (en het weer) kan doorstaan, is composiet beslist de weg die je moet gaan.

Houtcomposiet vergt weinig onderhoud

Als je een onderhoudsarm materiaal voor je tuin zoekt, is houtcomposiet ook een steeds populairdere optie. Houtcomposiet is gemaakt van een mengsel van houtvezels en kunststof, en het vergt veel minder onderhoud dan traditioneel hout. Composiet materialen zijn zoals hierboven vermeld ook beter bestand tegen rotten en insectenschade, waardoor ze een langer meegaande optie voor je buitenruimte zijn. Bovendien kan houtcomposiet in bijna elke vorm worden gegoten, zodat je bijvoorbeeld op maat gemaakte meubels of sierlijsten voor je tuin kunt maken. Het is dan ook geen verrassing dat houtcomposiet snel het materiaal bij uitstek wordt voor snuggere tuiniers.

Waar koop je houtcomposiet?

Als je houtcomposiet zoekt, doe je er goed aan te kiezen voor een van de topmerken zoals ProDeck, Terafest, of Duofuse. Deze producten bestaan voor 60% uit FSC-gecertificeerde houtvezels en voor 40% uit gerecycleerde kunststoffen. Terafest bevat zelfs nog niet eerder gebruikt PVC. Waar kun je deze producten nu vinden? Wel, dat is het mooie van composiet hout: je kunt het zowat overal vinden! Winkels voor woningverbetering, houthandels, zelfs sommige ijzerwarenwinkels verkopen composiet hout. Dus of je nu online of in persoon composiet shopt, je zult zeker vinden wat je zoekt.