Tuinier Blog
You Are Reading
5 redenen waarom je moet kiezen voor kunstgras in je tuin
0

5 redenen waarom je moet kiezen voor kunstgras in je tuin

Het is geen geheim dat gazons veel tijd en moeite kosten om te onderhouden. Maaien, randen afzetten, bemesten, en water geven kan een heel gedoe zijn, vooral als je een grote tuin hebt. Bovendien kunnen traditionele grassen vrij duur in onderhoud zijn. Daarom kiezen veel huiseigenaren kunstgras voor hun tuin. Kunstgras ziet er realistisch uit, vergt geen onderhoud, en is betaalbaar. Hier zijn vijf redenen waarom je kunstgras voor je tuin zou moeten kiezen.

1. Waterbesparing

Een kunstgras tuin is een geweldige manier om water te besparen. In tegenstelling tot traditionele gras-gazons hoeft kunstgras niet bewaterd te worden. In feite hoef je een kunstgras gazon nooit te voorzien van water. Dit kan huiseigenaren in droogtegevoelige gebieden – maar ook gewoon in Nederland – geld besparen op hun waterrekening. Kunstgras is ook een prima optie voor huiseigenaren die een realistisch uitziend gazon willen zonder het gedoe en de kosten van het onderhoud ervan.

2. Onafhankelijk van klimaat

Je hoeft je geen zorgen te maken of je gras wel goed zal groeien in je omgeving, want kunstgrasgrassen zijn ontworpen om onder alle soorten omstandigheden te gedijen. Ze zijn gemaakt om er onder alle weersomstandigheden onberispelijk echt uit te zien en zijn er in verschillende tinten en texturen om aan elke smaak of stijlvoorkeur te voldoen. Het maakt dus niet uit waar je woont of wat het weer doet: een kunstgras gazon ligt er altijd picobello bij!

3. Geen bemesting of ongediertebestrijding nodig

Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over afspoeling van mest- of vuilstoffen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het per ongeluk vergiftigen van huisdieren met bestrijdingsmiddelen als je kunstgras gebruikt. Omdat er geen aarde nodig is, is er niets voor ongedierte zoals spinnen en insecten om zich mee te voeden. Kunstgras is ook veilig voor kinderen en dieren – het is zacht onder de voeten, zonder scherpe sprieten die de blote huid kunnen irriteren.

4. Het is altijd groen

Dit is misschien wel het grootste voordeel: Je hoeft je geen zorgen te maken over wat voor weer je zult krijgen als je kunstgras plaatst. Je kunt het hele jaar door van je tuin genieten, regen of zonneschijn, dag of nacht. Kunstgras is ook veilig voor kinderen en huisdieren – de perfecte groene grassprieten zijn heerlijk zacht onder de voeten en het kunstgras blijft ook groen als er iets te heftig op gevoetbald wordt – iets wat bij een normale gazon niet bepaald van toepassing is.

5. Kunstmatige duurzaamheid

Als het erom gaat een langdurige investering in je tuin te doen, is kunstgras een onderhoudsarm alternatief voor natuurlijk gras dat de waarde van je huis verhoogt zonder je al te veel te kosten. De hierboven opgesomde voordelen maken kunstgras een uitstekende keuze als je een onderhoudsarm gazon wilt dat het hele jaar door geen water en geen meststoffen nodig heeft en waarbij onderhoud nihil is.

Nu je de voordelen kent van het kiezen van kunstgras, wil je het dan niet eens proberen? Je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven!