Tuinier Blog
You Are Reading
Behandel je houten tafelblad goed om er zo lang mogelijk plezier van te hebben
0

Behandel je houten tafelblad goed om er zo lang mogelijk plezier van te hebben

Het terrasmeubilair in de Horeca heeft behoorlijk wat te leiden door de weersomstandigheden, schoonmaakmiddelen en van water. Wanneer je houten tafelbladen hebt weet je dat het zo nu en dan onderhoud nodig heeft. Een houten tafelblad onderhouden is helemaal niet moeilijk. 

Onderhoud van houten tafelbladen

Wanneer je graag wilt dat houten tafelbladen lang meegaat moet je deze goed onderhouden. Elk soort hout heeft zijn eigen behandeling nodig. Waar je dagelijks op kan letten is: 

  • Je beschermt het tafelblad tegen hitte, vocht en kleurstoffen
  • Het beste kan je een onderlegger, placemat of tafelkleed gebruiken om vlekken en krassen tegen te gaan
  • Schurende oppervlakken kunnen voorkomen worden door vilt plakker, onderzetters of een tafelkleed

Wil je de juiste behandeling van houten tafelbladen dan is het goed te weten hoe het tafelblad behandeld is. Dit kan door de volgende manieren gebeurd zijn:

  • Geolied
  • Gelakt

Geolied Horeca tafelbladen

Wil je graag dat de olie je horeca tafelbladen lang beschermen dan is het goed om zo min mogelijk schoonmaakmiddel te gebruiken. Wanneer je een schone vaatdoek gebruikt die je vochtig hebt gemaakt met lauw water en uitgewrongen dan is dat al meer dan genoeg. Vermijd daarom ook altijd vochtige doeken, kopjes of vazen op je tafelblad. 

De Geoliede Houten tafelbladen kunnen twee keer per jaar een opfrisbeurt krijgen met een onderhoudende olie. Met de onderhoudende olie breng je een dun laagje olie aan en geen dikke olie laag. Door de onderhoudende olie ga je verlies van olie en slijtage tegen. Je vult eigenlijk de olielaag aan in het hout. 

Wanneer je zeep wilt verwijderen en een extra beschermende slijtlaag wilt aanbrengen kan je ook een natuurzeep gebruiken. 

Een gelakt tafelblad

Wanneer je gelakte Houten tafelbladen hebt dan heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Voor het onderhoud kan je een schone vaatdoek die vochtig gemaakt is met lauw water en goed uitgewrongen te gebruiken. Gelakte Houten tafelbladen kunnen wat beter tegen vocht. Als er langdurig vocht of een vloeistof op het tafelblad is dan komen er wel kringen op.